2010 szeptember 1.-től újra indul a két Komáromot összekötő autóbuszjárat. Az autóbuszok a hét minden napján közlekednek. Közvetlen csatlakozást biztosítanak a Budapest- Győr vasútvonal kiemelt  gyorsvonataihoz. Szintén a turizmus élénkítése céljával az autóbusz útvonala érinti a Dél-Komáromi termálfürdőt  a Szabadság teret és a Tesco áruházat. Örülök, hogy a buszjárat újraindul. Örülök, hogy a Déli városrész érintő útvonalat kiterjesztették. Viszont ismételten beleesett a menetrend összeállítója abba a hibába, amely miatt a járat már egyszer veszteséges volt. Észak-Komáromban a lakosság nagyrésze nem a belvárosban lakik. A központi buszpályaudvar többségük számára egy kieső hely! Sokkal jobb lett volna  a vonalat a központi buszpályaudvar helyett a hajógyár autóbuszállomásig meghosszabbítani a kettes lakótelepet érintve. A nemzetközi járat utazási feltételei közt szereplő “belföldi utazásra nem vehető igénybe” is elhibázott. Köztudott, hogy az Északi városrészben hétvégén egyáltalán  nincs közösségi közlekedés. Amennyiben a Vértes Volán hajógyárig meghosszabbított vonalát belföldi utazásra is igénybe lehetne venni, úgy a járművek kihasználtsága sokkal magasabb lenne a II. LTP és a belváros között. Javaslatomat a térképen zölddel jelöltem.

Az autóbusz indulási ideje :

Dél-Komárom Autóbusz-állomás:  6:15 , 9:15, 12:00, 14:00, 15:55,  17:55
Észak-Komárom , központi buszpályaudvar: 6:35, 9:35, 12:20, 14:20, 16:20, 18:20

A menetjegy ára :

Teljesárú menetjegy:  180 HUF    vagy    0,66 Eur
Havi bérlet:                    5940 HUF  vagy  21,78 Eur

A havi bérlet érvényes a tárgyhó első napjának 0.00 órájától a következő hónap 5. napjának 24.00 órájáig.
Díjmentes utazásra jogosult a 0-5 éves korig kísérővel utazó gyermek, ha külön ülőhelyet nem foglal el.
Egy felnőtt személy kíséretében díjmentesen csak egy gyermek utazhat 5 éves korig.
50%-os menetjegy váltására jogosult a gyermek 5-12 éves koráig.
Tanulói jogviszony igazolásával (pl. diákigazolvány) rendelkező tanulók, hallgatók kedvezményes havi bérlettel utazhatnak.


Részletes menetrend:


Átszállási lehetőségek az új autóbuszvonalról a helyi járatokra:

vonaltérkép Komárom


Javasolt útvonal módosítás:


Kapcsolódó bejegyzések:

Új viszonylat
Miért nincs Komáromban Tesco busz?

74 hozzaszolas a “ÚJRAINDULÓ Buszjárat !” bejegyzeshez

  1. —Üdvözlök mindenkit szeretettel.!
    adjuk meg a túloldali város rangját-becsületét. Hívjuk csak egyszerűen:KOMÁROMNAK!Ez egy ősi magyar város.Úgy van ahogy van..a történelem kerekét vissza forgatni nem lehet,de azét a becsület—az:oszthatatlan.

  2. Szia Komárom.
    Teljesen aláirom amit irtál,és nagyon is eggyett értek veled.Hmmm az meg hogy Dél komiban vannak kerékpár utak(és nemis kevés,pedig sokkal kissebb város),csakhogy itt nálunk már lehetetlen épiteni kerékpárutakat a helyszűke miatt.Ja még 1 édesapám szomszédja kb.150méterre(tényleg annyi lemértem) dolgozik otthonától és mitad isten autóval jár!!!!!Oké még azt megérteném ha naponta többször is elmenne melóból,de nem,egész nap ott áll az autója!!!Erre még eddig nemtaláltam magyarázatot de szerintem nemis fogok……..ha találkozunk mindig röhögök rajta,csak Ö nemtudja hogy min :))))

  3. Tegnap igénybe vettem a buszjáratot 2 csemetémmel 🙂 Izgultam vajon megy e hétvégén,de kellemesen csalódtam,mikor percre pontosan megérkezett…..és nem mi voltunk az egyedüli utasok!Igaz,hogy tömeg sem volt,de azt sem kell elfelejteni,hogy még nagyon kevesen tudnak róla….Minden esetre kellemesebben jutottunk át a Pityóka fesztiválra így,mint gyalog ebben a borongós időben. 🙂

  4. TTT– Igen, érdemes elgondolkodni azon ami a képeden látszik. Tudod minden érmének két oldala van. ÉN sokkal fontosabbnak tartanám a város pereméről a belvárosba vezető kerékpárutat, mint egy olyat amely csak hétvégi kirándulások alkalmával használható. Gondolj bele, hogy ki merne tavasszal vagy ősszel végigkerekezni este a belvárosból a Vágparton a II.ltp-ig….

    A dolog másik oldala meg az,hogy Uniós pénzből épül az út. Kár lett volna elbukni ezt az összeget főleg úgy, hogy Észak-Dél közös projektről van szó. Ha megnézed délen ésszerűbben használták fel a pénzt mert Szőnytől Monostorig épül a kerékpárút illetve a 13.as út mellett a déli városhatárig. A kivitelezést viszont nem lett volna szabad 3 szor tovább adni alvállalkozásba.

    Hogy a Vág folyó magas vízállás esetén elönti a kerékpárút aluljáróját…..Biztonságosabb a híd alatt átkelni egy nagyforgalmú főúton, mint azt keresztezni. nagyobb tömeg nem fogja használni a kerékpárutat, csak hétvégén. Ismét az a gond, mint az autóbusz vonalvezetésében. Nem a legjobb (legfontosabb) útvonalat választották. De legalább valami lesz..

    Az autók kiszorítása a lényeg egyetértünk, de ebben egy jól működő közösségi közlekedés sokat segídhet épp úgy mint egy jó kerékpárút hálózat. Te magad is tudod, hogy legtöbb esetben a kerékpárosok szabálysértő módon a gyalogosok közt a járdán közlekednek, megjegyzem JOBB lehetáőség hiányában. Szubjektív véleményem, hogy a legtöbb helyen (Pozsonyi út, Rákoczi utca stb) lenne elég hely a kerékpárút kialakítására. Úgy néz ki Komáromban (Északon) a szándék hiányzik! Ez egyaránt vonatkozik a kerékpárútra és a közösségi közlekedésre is.

  5. Kandika – ma megnéztem a busz kihasználtságát. Délután kettőkor 6 utast láttam este hatkor is voltak a buszon. Ez több mint amire számítottam, de lényegesebb kevesebb mint ami lehetne egy jobb útvonallal. A jelenlegiben , számomra a leg érthetetlenebb hogy miért megy be a busz a Vasútállomásra, amikor az állomás felüljárójának déli végétől indul. Ezt a kitérőt kihagyva majdnem 1 km megtakarítható lenne, amelyet a vonal Északkomáromi meghosszabbítására lehetne felhasználni.

  6. TTT helyes ez a környezet tudatosság,én is biciklivel járok a Tescóba is a II.lakótelepről,de egyedül!Ez gyerekekkel gyalog nagyon messze van,biciklivel meg egyszerűen életveszélyes!Ezért én személy szerint örülök az ilyen jellegű járatoknak,de még jobban örülnék,ha az arra illetékesek mérlegelnék a cikk írójának ötleteit!

  7. Üdv.Komárom

    Simán és is járok magyarba és még kauf-ba is(kell tudni bicózni),igen az igaz hogy veszélyes de akkor is az gépjárművek kiszoritása lenne az elsö prioritás szerintem.Ezt ma készitettem,na ennyi a bicó utakól!!!!! akkor ezt nézd….és szerinted mi értelme volt ha mindig elmossa a Vág???????Én nemharagszok Bastira,csak amikor látom a TV-ben mindig pezsgőt szlapál a mi pénzünkön(mééé nemlehet csak bonaqua????,na ez a nem helyes……
    Üdv….

  8. TTT- ez a kettő környezetbarát. Az autóforgalmat kell csökkenteni. Azért járnak sokan kocsival. mert sem közösségi közlekedés, sem kerékpárút nincs. Örülök a Vág parti kerékpárútnak, de a városon belül életveszélyes kerékpározni (Bene- II. ltp- belváros. A tesco-ig a hídról már nem is beszélve)

  9. No nemtudom,én soha nemfogom használni.De szerintem sokkal többet kellene forgatni az utak renbetartásnál.Én midig bicóval járok a városba mindenhová,és ezek az utak lassan de biztosan tönkreteszik a csuklómat mivel annyi kátyu meg lyuk hogy az szörnyű!(simán letekerek akár 100KM-t is,de nem a városban az lehetetlen).Inkább a bicikil(kerékpár)utak kellene előnybe részesiteni mint az üzemagyag fogyasztó járműveket.
    ez csak 1 saját vélemény
    üdv. a olvasóknak

  10. Bocky – sajnos köztudott, hogy Komárom közösségi közlekedésében nem logika az elsődleges irányelv és nemis a az utasbarátság. Amikor a 2-es vonalat ketté osztották már akkor nyilvánvaló volt, hogy a 2x majd a 2S névem üzemeltetett vonal, miután elkerüli a lakótelepet kihasználatlan lesz. Így is történt! Niután kihasználatlan lett, ritkították a járatot. A ritkábban közlekedő autóbuszok miatt még kevesebb ember indul el busszal a belvárosba. Megjelentek a parkolási problémák a belvárosban…

    Gondolkodni kéne!! A Két városrészt összekötő Komáromi járat is üres lesz mindaddig amíg annak útvonala nem érint lakott területeket!

  11. Nagyon örülnék, ha végre lenne mükődőképes használható buszjárat.
    Én általában az első buszok egyikével járok, ami elég mókás ugyanis reggel hatkor Komárnoban majdnem egyidőben két járat is jön – 2,3. A 2-es buszjárat általában mindig tök üres, 3-ason vannak – törzsutasok. Nem értem mi értelme egy időben két hasonló desztinációra közlekedő buszt küldeni, inkább lenne később egy pluszban,amikor már semmi sem megy.
    A buszok állapota meg borzasztó, reggel egy jól irányzott rúgásnak köszönhetően indultak be az ajtók a buszon:) Na jó legalább még vannak.
    Ami meg az átszállást illeti a két várost összekötő buszjáratnál, hát nem tudom ki az aki képes pl. két bérletet fizetni vagy napi szinten négy jegyet vásárolni. Én ezért inkább a hosszabb utat választom busszal és átgyalogolok pedig az időpont tökéletes lenne.

  12. Laci -igen, ez a gond! Ha valós átszállási lehetőség lenne, még esetleg elfogadható lenne, de te is tudod hogy nincs. Mindenképp egész vonalban kell gondolkodni. Azárt az I, II, Ltp mert ők megszokták a buszozást és használják/ használnák ha volna.. 1990 ben 15 percenként járt a 2-es busz éjjel 23:38 ig, ma meg??? Jobb esetben óránként este 17:10 ig ja igen csak hétköznapokon!

  13. A vonat hulyeseg, nem lenne kihasznalva, Komarom nem Pozsony vagy Győr.

    A Komarno-Komarom kozti buszkozlekedes jo otlet, de csak ha modositott utvonalon menne. A fo buszmegalloig vagy az europaig eljutni, utanna meg varni a masik buszra… Akkor mar inkabb az SAD-s busszal a Ryba-ig es onnan gyalog a vasutallomasra vagy a Tescoba.

  14. ja emlekszel a buszok milyen dugokat tudtak akkor csinalni??? kepzeld el ha ugy mukodne az ipari park mind annak idejen mekkora dugok lennenek most a korforgalom miatt is!!! es ezen az uj hid se segitene nagyon mert a kauflandi korforgalomnal mar most is dugok szoknak lenni!!!

  15. komarom nem ugy volt!!! a “nokia” vonat vegig mukodott!!! gyalog hidon keresztul a bedolgozo cegek munkasai jartak pl. foxconn-ban mukodo direct line emberei!!!
    az osszes embert akik akkor az ipari parkban dolgoztak lehetetlen lett volna igy szallitani mert az eggyik oldalon sincs annyi hely olyan sok busznak!!! egesz az allomes moge kellet volna jarnia a tobbsegnek ahol akkor is vartak a buszok a vonatrol leszalokkat!!!
    sot a vonattal utaztatasrol az erzsebet hid javitasa utan is gondolkoztak de az eszaki va. kieso helye vegett es foleg hogy a delitol ugyis buszokkal kellene utaztatni az emberekeket elvetettek!!! ott csak ugy lett volna esetleg eselye haaz ipari parknal lett volna megalo!!! de ott egy plussz vaganyt kellene csinalni hogy a vonatnak legyen hol varakozni es neblokkolja a forgalmat!!!

  16. Biztosan emlékszel rá, hogy az Erzsébet híd felújítása kapcsán próbálkoztak NOKIA-s vonattal de egy idő után feladták. Sokkal jobbnak és gyorsabnak bizonyult az, hogy a munkába igyekvőket a hidfőig vitte a busz majd gyalog átmenték és felszálltak az ott várakozó autóbuszokra..

  17. igen de ahogy irtam majd a megtnovekedett forgalomnal (dugok stb.) a vasut lenne a leggyorsab!!! komaromnak az lenne ebben az elonye hogy a zome kulvaros igy osszekotheto ugyanugy a ket varosresz es persze egesz a belvarosig van vagany!!! az is igaz hogy jelenleg nincs ra olyan nagy szukseg (hacsak nemnezzuk azt hogy a kulvarosokbol nem olyan egyszeru a bejutas) de lehet a jovoben majd megint valakinek a vezetesbol eszebe jut es mind a leggyorsab alternativat megvalositja!!! de ebben sok fugg attol is hogy milyen lessz a helyzet mennyi munkahely es ebbol adodoan az hogy novekedni fog-e a varos vagy fogyni a lakossag mind most mikor sok fiatal elmegy munka utan mashova!!! ez lessz az osszes kovetkezo vezetesnek a legfontossab dolga hogy gyarapitsak noveljek a varost!!!

  18. Karesz70- igen a járatsűrűség a kulcs. Vasútvonalat önkormányzatok nem üzemeltetnének. A vasút nagyon drága és kötött. Ha a térképre nézel a sínek mindent elkerülnek. Szerintem városon belüli közlekedésre pillanatnyilag alkalmatlanok. Az egész dologban a szándék a fontos. Ez azért még hiányzik.

    A busszal ellentétben a vonat azon kívül, hogy állami tulajdonú, sokkal drágábban üzemeltethető. Ott nem csak üzemanyagköltség van, hanem pályadíj, szolgálati díj és a menetrendet a többi vonatéhoz kell igazítani.

  19. no igen a hires komaromi tomegkozlekedes!!! ugyis eleg ritkak a jaratok es meg az hogy hatkor megy az utolso kesz rohej!!! a hetvegi semmirol nembeszelve!!! 🙁

  20. a vonatokkal is lehet megoldast talalni!!! van ra pelda hogy ott ahol az allam megszuntette a jaratokat (mind nalunk a gutait) az erintett telepulesek osszefogtak es sajat rezsiben mukodtetik!!!
    ami a Vll ltp. megalokat illeti ott azert javasolok tobbet mert (ha lehetseges) a dohanygyari uzleteknel lehetne a vegallomas!!! es az en tapasztalatom az mas varosokbol hogy ahogy megnot a jaratok surusege az emberek megszoktak es elkezdtek hasznalni akar par mealora is!!! ismerek tobb embert akik nem azert mennek gyalog mertz minek fizetni penzt hanem azert mert eleg ritkak a jaratok!!!

  21. Karesz70 pillanatnyilag ez a vonat jár a Pozsony-Komárom vonalon. A kiírt tendert módosították és abból az említett szakasz kimaradt, tehát nem lesz pár évig új vonat. A vonatok beszerzésébe nem tud a város beleszólni. Autóbuszt bármikor vásárolhat. A kötösségi közlekedésre meg évente ír ki pályázatot. Ha akarná, meghatározhatná, hogy milyen buszok szállítsák az autasokat. Dél-komárom felmondta az előző szolgáltatóval a szerződést, mert nem tetszettek a buszok. Erre Északon is van lehetőség! A vasút állami tulajdonú, ott nincs esély az együttműködésre. Még az aluljárót sem sikerült összekötni a vasúttal és kiépíteni a peronokat….

    Az hogy a VII-es ltp-en 3 megállót is javasolsz, csak a megállók számát növeli az utasok számát nem. Szerinted a Polgár utcától ki fizetne az utazásért? Gyalog egyszerűbb.
    Fizető utas az I, II. Ltp a Bene, Gadóc, Újfalu és az egyetemisták a Hypernovánál.

  22. szerintem volna megfelelo szamu utas!!! ahogy lathattad eleg surun javasoltam a megalokat ugyhogy ebben az esetben inkab valamifele “villamoskent” mukodne mind vonatken kiveve a kulvarosokbol varosba tarto szakaszt de ha a ket iranybol valamerre terjedne a varos nem lenne gond uj megalokat kozbeiktatni!!! es ha a varosi kozlekedes jobban meglenne oldva akkor megalok megszuntetesevel amolyan “metrokent” mukodhetne mondjuk a belvaros vagy az allomasok gyors megkozelitesere!!! az altalad betet kepen lathato vonattol van moderneb is (ezt a modern jelzot ehez a vonathoz kepest gondolom) amiken marszinten konnyeb a beszalas es a tolokocsisoknak (azoknak a mostani buszokon is gondjuk van) van elektronikus rampa!!! persze az elektromos lenne az idealis de vannak dieselessek is amiknek mar nincs olyan nagy fogyasztasuk!!! hasznalt szerelvenyeket mar eleg turheto aron lehetne beszerezni!!! eleg lenne egy vagy ha a belvarosi vonal is letrejonne akkor ket szerelveny!!! ezek amolyan ingajaratkent mukodhetnenek!!!

  23. Körülnéztem a neten. a képen látható Mercedes citio használtan, közlekedési vállalatoktól már 9000 eurótól beszerezhető. A legjobb állapotú ára 20.000 eur. Nem azt mondom, hogy az összes járművet ilyenre kell cserélni, hiszen ezek a Midibuszok 15 ülő és 38 álló hellyel rendelkeznek, de járatsűrítésre az olcsóbb üzemeltetési költségek miatt alkalmasak lennének. A képen a legolcsóbb busz látható. A reggeli csúcson kívül elegendő lenne ezekkel a midi méretű buszokkal szállítani az utazni vágyókat.

    Mercedes citio komáromban

    Elnézést mindenkitől aki az elmúlt egy órában írni szeretett volna, de frissítés miatt a kommentek átmenetilegnem jelentek meg.

  24. Karesz70- értelek, de szerintem nem volna megfelelő utasszám a vonathoz. A ma is futó motorvonatok többet fogyasztanak mint egy modern autóbusz és jobban is szennyezik a környezetet.
    BZ motorvonat
    Kortól függően egy ilyen motorvonat fogyasztása 60 liter / 100km a bemutatott dízel-elektromos busz fogyasztása 17 liter / 100 km. Az autóbusz teljes hosszában alacsonypadlós, tehát akadálymentes. A vonaton meg te is látod az ajtó szélességét meg a lépcső magasságát. Sem kerekesszékkel sem babakocsival nem használható. Új busz illetve vonat beszerzése nem igazán várható.

  25. ja most jutott eszembe hogy a vasut valaha egesz a dohanygyar teruletere vezetet!!! nem tudom hogy ott modt mi a helyzet hogy megvannak-e meg a sinek de ha igen akkor a belvarosi vonal egesz az ott levo uzletekig vezethetne!!! akkor a vonal lehetne ujfalu-rieker-ll/uj ltp.-eszaki va.-ll ltp.-hajogyar-pozsonyi kapu-szentjanos es polgar utca kozotti megalo-halasz utca-central-selye kozpont/uj var-oregvar-dohanygyar!!! ha a selye utca vegen epulne valami bevasarlokozpont akkor oda is lehetne csinalni egy megalot!!! az oregvari megalot azert tettem be mert ugy hallotam hogy a kikoto es a mostani dpt helyen valami piheno zona van tervbe!!!
    a masik vonal lehetne gyulamajor-eszaki va.-(esetleges bevasarlokozpont)-ll/uj ltp.-rieker-(uj hid)-monostor-deli va./tesco-csillag erod (termal furdo)-szony!!! atszalasi csomopont az eszaki va. lehetne!!!

  26. komarom a jaratok megfelelo surusegevel a gyulamajori az allomas elotti es mogotti ltp-ek a II. es uj ltp-ek lakossaga hasznalna!!!

  27. komarom de tudna kapcsolodni a kikotoi vonalra!!! mondjuk ha ujfalurol indulna ezen a megalon at az allomas erintesevel menne a belvarosba!!! de en foleg a deli allomason atszalokban (mivel meg akar pozsonyba is konnyeb es gyorsabb onnan eljutni) illetve a tescoba vasarolni indulokban latnam a legtobb utast!!!

  28. persze erre a varosi vonatra inkab kessoben lessz talan szukseg mert a (uj hid miatt is) megnovekedett forgalomban es “okossan” megoldott korforgalmaknal varhatok majd dugok!!! es ugye egy vonat nemragad a dugoban!!!

  29. Karesz70- igen a II ltp és az új Nádor lakópark közt kialakítható lenne egy megálló, de az nem tud közvetlenül a kikötői vonalra kanyarodni. Ezen kívül több olyan megállót amely jelentős utasforgalmat vonzana nem tudok elképzelni. A szlovák vasúttal dűlőre jutni nem egyszerű.

    Mint a jelen példa is mutatja a Vértes volán indít most is autóbuszt nem a SAD…..:) Dél-Komáromi alpolgármester-asszony támogatja a tervet Észak viszont hallgat. Miért nincs semilyen közösségi közlekedés Északon a hétvégén???? Délen meg miért éri meg fenntartani azt??

  30. komarom az ujvari jarat esetleges bevitele a belvarosba nemoldana meg sokat!!! azt amit irtam ugy kepzeltem el mint valami varosi kozlekedest!!! azaz gyakrabban jarna mert ha naponta egyszer-ketszer menne akkor semmi ertelme!!! ami a megalot illeti a II ltp.es uj ltp. kozotti megalo megvalositasa novelne az utazok szamat!!! komplex megoldasokban kell gondolkodni azaz az uj lakotelep bekacsolasaval!!! ha akar busszal akar vonattal konnyen es gyakran megkozelitheto a tesco vagy a belvaros akkor az emberek azt fogjak hasznalni!!! a tomegkozlekedes elsodleges celja hogy tehermentesitse a varost a nagy forgalomtol!!! de ha a bussz csak parszor megy naponta akkor ez nemsikerul!!!

  31. Szerintem a vonatközlekedés teljesen feleslegesa két városrész közözz. Nézzük meg a Pozsony-Komárom vonatot- szinte mindig üres, míg a Komárom-Pozsony buszok eléggé tele vannak /ennek ellenére most megszüntettek még 2 járatot/. (Egyébként az Slovak Lines és Turancar sofőrjei komáromiak ill. a környékről vannak, így elvárható, hogy tudjanak magyarul). A vonatközlekedés valóban messze van a lakott negyedektől, óriási ráfizetés lenne, nem beszélve a kiépítésről. Ha már jobb közlekedést akarunk, beszerezhetnének pár alacsonypadlójú új buszt a régi szétrohadt Karosák helyett a városi vonalakra- esetleg földgáz meghajtásra- ezek környezetkímélőbbek és olcsóbb is az üzemanyag. Ha pedig nagyon környezetbarátok akarunk lenni, akkor legyen kiépítve trolibusz mint ahogy a város terveiben szerepel.

  32. Karesz70 az Érsekújvári vonatot be lehet vinni (elméletben) az egyetemig. Ez sokaknak segítség lenne, de már leszerelték a felsővezetéket a kikötői vágányok felett. De a vonat szinte lakatlan területen közlekedik. Utasfelvételre Az újvári vonal állomásain van lehetőség. Komáromban a Pályaudvar előtt a vonat túl magasan közlekedik. Az első városon belüli megálló maga a pályaudvar. Ezután az első földfelszíni megálló a hajógyár megállóhely ezt a közelmúltig használták is és indult innen vonat. ennek visszaállítása nem jelentene többletköltséget. Ezután még egy megállót lehetne beiktatni valahol vámterületen, de onnan meg már gyalog közelebb a belváros. Tehát nem igazán volna vonatot használó utas. Nagyon jónak tartanám a vonatok végállomását bevinni a belvárosba a Central Office környékére. Komárom mindkét irányból Végállomás, tehát nem okozna gondot a vonatok továbbhaladása.

  33. mi a gond vele??? pont hogy a kulso varosreszekbol gyorsab lehet mert a vonat nem ragad dugoban!!! a varoson bevul meg a megalok szamatol fugne a gyorsasag de ott szerintem jobb lenne tobb megalo azaz valami “villamos” fele megoldas!!! a belvarosi vonal mehetne egesz a varig illetve a selye egyetemig!!! ott csak a villanytelepi utrol kellene nyitni bejaratot az egyetem fele!!!

  34. szerintem akkor se rossz otlet!!! ez amolyan komaromi “metro” lehetne ami osszekotne az eszaki es deli varosreszeket es foleg a kulso varosreszeket gyorsan a varossal!!!

  35. A kötött pálya hátránya, hogy alkalmazkodni kell. Az általad leírt Gyulamajor- Eszak pu. – II.ltp – dél vasútállomás lényegében egy vonalon van (Érsekújvár- Komárom MÁV), de én ezen a vonalon nem feltételezek nagy utasszámot. Az új megállók nehezen megközelíthetőek lennének. Nem éri meg a befektetést. Új járdák, új megállók, új vonat (akadálymentes) ,,,, nem éri meg!

    A Pozsony – Komárom vonalon is kihasználatlanok a vonatok a buszok meg tele vannak. Többször jöttem gyűlésről, Pozsonyból délután 6 kor úgy , hogy a vonaton a személyzeten kívül csak én utaztam…
    Az autóbuszok meg alkalmazkodnak. A legtöbb Pozsony, Dunaszerdahely irányából érkező Intercity busz (Slovak lines, Turancar) is megáll már Sirály diákszállónál meg a Kórház leszállóhelyen, pedig nincs is benne a menetrendben. Egyszerűen alkalmazkodnak a cégek az utasok igényeihez. Másik példa az alkalmazkodásra, hogy mint a Slovak lines, mint a turancar megpróbál a Pozsonyi járatain is magyarul beszélő autóbuszvezetőket alkalmazni- olyanokat akik ismerik a magyar településneveket is.

  36. en kimondottan csak a helyi hev tipusu kozlekedesre gondoltam!!! ott nem kell mozdonyt cserelni mert olyan vonatokat lehet hasznalni aminek mindket oldalan van vezetoi fulke!!! jelenleg a gyulamajor-deli allomas esetleg szony utvonal tunik annak ami kihasznalva lehetne!!! persze kesob az ujfalu es gadoc is bevonhato lehetne!!! a belvarosi vonal se rossz otlet!!! ami a megalok megepiteset jelenti az nemlenne horribilis osszeg!!! persze a vonat kihasznalasa nagyon fugne a jaratok surusegen es az menetdij arakon!!! idealis az lenne ha valahol a varosi busz jegyarai szinten mozognanak!!!
    ami a nemzetkozi forgalmat illeti a deli allomasrol ellehet jutni mindenhova itt fontos az hogy akar azzal a buszjarattal akar vonattal konnyen es gyakran elerheto legyen innen is!!!

  37. Karesz70- értem és én is gondolkodtam a dolgon, de pl .: Belváros (central office) – Hajógyár- VÁ.-II.ltp vonalon már mozdonyt kell cserélni és új megállókat építeni. Ez hatalmas költség és hosszú menetidő. Azért nem fejlesztik a Komárom- Dunaszerdahely vasútvonalat, mert a nemzetközi forgalomba csak aránytalanul nagy költségekkel vonható be. A Budapest felől érkező szerelvényeket az Északi állomáson “fordítani” kell. Egy új pályaudvar megépítésével bevonható lenne a nemzetközi forgalomba- pályafelújítás után. De ismét felmerülne a kérdés, hogy hányan utaznának ki Örsújfalura az új nemzetközi pályaudvarra, azért, hogy felszálljanak egy pozsonyi vagy pesti gyorsra. Akkor már közelebb van a Déli vasútállomás.

    Miért kell új pályaudvar Örsújfalun? Mert csak így oldható meg a vonatok folyamatos haladása Pozsony felé. A vasúti hídról balra kéne lejönnie a vonatnak és közvetlenül csatlakoznia a Komárom-Pozsony vonalra. Pillanatnyilag a dolog csak úgy működik, hogy a vonat bejön az Északi pu.-ra ahol a mozdony megkerüli a szerelvényt. Az elejére csatolják a mozdonyt és csak ezután indulhat. Ez sok idő! Ennyit egy IC nem áll sem Győrben sem pedig Pozsonyban.

  38. pont azert irtam hogy tobb megalo kellene!!! csak az allomastol allomasig nemlenne ertelme!!! es nyaron a monostori megalo is jol kilenne hasznalva mert ott sok program szok lenni!!!

  39. KARESZ 70 – Ez a busz is lényegében csak tesco járat lesz. A vonat épp azért mert lényegében elkerül minden lakott részt az egy éves “próbaüzem” alatt is kihasználatlan volt. Egyébként meg állandóan késett. Kilenc pereces úton többször késett + 10 percet. Ha volt utas a vonaton, akkor északról telefonon átszóltak a déli forgalmi irodába, hogy van egy utas. Ilyenkor nem indították addig a pesti személyt amíg meg nem jött az északi személy. Ugye ez már szerinted is luxus. Egy ember miatt feltartani pár százat. Idővel erről leszoktak és nem várták meg a vonatok egymást. Tesco járatnak nem volt jó, mert a Tescohoz ugyan közel van, de Északon mindentől távol van az állomás.

    Én még mindig nem értem, hogy miért nem lehetne a vonal finanszírozásába bevonni a Tescot. Nem feltétlenül ingyenes járatra gondolok, de a járatsűrűség és a vonal meghosszabításanak költségeit meg lehetne osztani az áruházzal.

    A másik számomra kicsit érthetetlen dolog, hogy miért kell a Déli autóbuszállomás után a buszt kivinni a Déli vasútállomásra amikor az autóbuszállomásról egy felüljáró vezet a vasútállomásra.

  40. azert eleg sok utazni vagyot erintene!!! mivel a deli allomasnal ott van a tesco ezt sokan “tesco vonatnak” hasznalnak!!! a ll-ltp. megalo az uj-ltp. megalokent is mukodne es ott mar eleg ember van!!! az eszaki vasutallomasnal ott van az V-ltp. es a klapka-ltp.!!! gyulamajoriaknak is ez egyenes jarat lenne a tescoba es nekik a munkaba jarasra is jo lenne!!! es ha az uj hidnal jonne letre akar a plaza akar pl. baumax, kika stb. akkor ott is kilehetne alakitani egy megalot!!!

  41. Karesz- igazad van abban, hogy egy HÉV rendszerű vonatban lehet fantázia, de annak kialakítása drága és ha megnézed a vasútvonalat elkerüli a legtöbb utazni vágyót.

    Régebben már felvetettem, hogy pl az újvári, pozsonyi vonatot gond nélkül be lehetne vinni a belvárosig, hiszen a CENTRAL OFFICE földszintjén kialakítfató volna egy vasútállomás. A kikötői vágányok megvannak, igaz a felsővezetéket sajnos már leszerelték.

  42. komarom azert a vonatban is latnak fantaziat!!! egy-ket uj megalo kialakitassal nem lenne rossz!!! az utvonal lehetne pl. gyulamajor-vasutallomas-uj ltp./ll ltp.-rieker-monostor-deli vasutallomas(tesco)-szony

  43. Nagyszerű h van busz. 🙂

    De mi lesz a két városrészt összekötő vasúttal?
    Pálya megvan, tehervonatok néha járnak rajta.

    Jó menetrenddel lehetne újraindítani a személyvonatot, esetleg meghosszabbítani.

  44. Lehet kicsi buta kérdésem lesz, de ugy van irva, hogy: ,,Tanulói jogviszony igazolásával (pl. diákigazolvány) rendelkező tanulók, hallgatók kedvezményes havi bérlettel utazhatnak.,, szoval egyszeri jegyet diákigazolvánnyal nem kapok 50%-ra? egészet meg kell vennem?

  45. Az utasok 70 %-a a buszt a TESCO megközelítésére használná. Ennek feltétele, hogy két autóbusz indulási időpontja közt kb. egy óra legyen, ez biztosítaná a bevásárlás lebonyolításának lehetőségét.

  46. A hajógyár irányában mehetne a busz Munka utca- Tél utca vonalon /bár szerintem a Hold utcában is elfér a busz/, visszafelé pedig mehetne a Tél utca-Kisérsor-Komenský utca, bár szerintem ebben az esetben is elférne a busz a Nap utcában.

  47. mit kellene egyenesiteni? a komesky utcarol nem gond leterni a kiser sorra onnam a tel utcara es mar ott vagy a kassai utcan!!!

  48. Karesz- ki kéne egyenesíteni azt az utcát. Nem tudom érdemes volna-e kisajátítani az utca egy részét és lebontani, de ott a Singellő főutcája nem tud egyenesen a belvárosra rákapcsolódni. Ezt is meg kéne oldani.

  49. feluljarora ott nincs elegendo hely!!! hogy folyamatossan kello magassagot elerje a pava uca mogott kellene hogy kezdodjon!!!

  50. Karesz, azért kell a felüljáró, de az tól drága lenne. Viszont tény hogy komárom legnagyobb lakótelepe elég zárt, mert kizárólag csak szúk utcákon át közelíthető meg, kivétel talán csak a temető utca

  51. Eötvös utca nyugati vége a vasúti sínekkel végzódik. HA a felüljáróról le lehetne kanyarodni a VII-es felé a vasúti sínek felett akkor a lakótelep főutcája egyszerűen megközelíthető lenne. Sokkal rövidebb lenne pl a Hypernova felől eljutni a belvárosba. Tudom, az nagy forgalomnövekedéssel járna, de ki lehetne zárni a teherforgalmat. Ez csak egy ötlet volt amely logikusnak tünt.

  52. A “Komárno,nem” nevű megálló kicsit furcsán hangzik 😀
    Egyébként szerintem mehetne úgy, hogy átjön a hídon: Európa-Kertész utca-kórház-gázgyár-II-es ltp., hajógyár
    Esetleg egy hoszabb változat: Európa-Kertész utca-Komenský utca-buszállomás-kórház-gázgyár-II-es ltp., hajógyár.

  53. Meg ugye az Eötvös utca utolsó 60 métere egyirányú és nem is bővíthető az ott álló épületek miatt. Az Eötvös többi része viszont gond nélkül, akár 2×2 sávra is kibővíthető.

  54. karesz70- A barátság utcája köztudottan szűk és egy kissebb alagút is van rajta. Én nem vonnám be a tömegközlekedésbe. Elég ott a 8-as buszt kerülgetni. Ami a VII. Ltp illeti, egyik vége közel van az EURÓPÁhoz, a másik meg a hajógyári autóbusz állomáshoz.

    A VII es nagy hibája, hogy Pozsony felől jövet a felöljáróról nem lehet közvetlenül lehejtani az Eötvös utcára.. Furcsa, hogy gyalok hamarabb kijutsz a Hypernovához, mint autóval.

  55. vagy esetleg meg nem a gazda-petofi utca utvonalon hanema kossuth teri korforgalomon menne akkor az ott lakok is igenybe vehetnek!!!

  56. nem rossz otlet!!! a buszpalyaudvart illetve a vasutalomast azert erinteni kell!!! es hogy tobb ember igenybe tudja venni en az altalad javasolt utvonalat annyiba modositanam hogy a temeto soron levinnem a legnagyob lakotelepre is es onnan a baratsag utcajan vinnm vissza a ll lakotelepre!!! no es persze ahogy irtad ha belfoldi utazas is engedelyezve lenne akkor jo kihasznaltsaga lenne a jaratnak!!!

Comments are closed.